فخرالسادات ملک پور (فَخری مَلِک پور) ۱ مهر ۱۳۱۴ در تهران متولد شد. پدرش «سیدذبیح الله مَلِک پور» با هنرمندان بسیاری هم نشین بود، به همین سبب از سن ۹ سالگی نواختن پیانو را نزد «مرتضی محجوبی» آغاز کرد. او به مدت ۱۲ سال ردیف سازی و آوازی موسیقی ایران به همراه آثار و سبکِ نوازندگی مرتضی محجوبی را فراگرفت.
پدر هنرشناس ایشان، شادروان ذبیحالله ملکپور از هیچ امکانی برای پرورش چنین ذوق لطیف و گیرایی فروگذار نکرده و غیر از موسیقی، در سایر زمینههای ادبی و فرهنگی نیز بهترین استادان زمان را به خدمت گرفته بودند: از خوشنویسی تا شعر و ادب و از جغرافیا و تاریخ تا زبان آموزی. بانو ملک پور سالهای آغازین عمر را در غنیترین محیط ممکن گذرانده و به بهترین نحو آموزش دیده است.
فخری ملک پور و مرتضی محجوبی
فخری ملک پور، مرتضی محجوبی،ادیب خوانساری، خانم خوانساری
حسن کسایی و فخری ملکپور
نصرت عبادی و همسرش احمد عبادی
ایشان از «استاد دیدهترین» هنرمندان هستند. تنها سایه رفیع استاد مرتضی محجوبی بالای سر ایشان نبوده است. منظومه درخشانی از نامهای بلند و جاویدان در محیط پرورش و آموزششان حضور داشتهاند.
وی نواختن ساز سه تار را نزد «احمد عبادی»، آشنایی با آواز را نزد «ادیب خوانساری»، آشنایی با تمبک را نزد «حسین تهرانی» و مبانی آهنگسازی را نزد «علی تجویدی» آموخته است. او همچنین مدتی نزد «فوزیه مجد» موسیقی کلاسیک را فراگرفت.
فخری ملک پور و پرویز یاحقی
فرهاد فخرالدینی و فخری ملک پور
او با هنرمندانی نظیر: پرویز یاحقی، محمود خوانساری، اسدالله ملک، فرهنگ شریف، رضا ورزنده، حسن کسایی، عبدالوهاب شهیدی و محمدرضا شجریان همکاری داشته است. او علاوه بر نوازندگی و آهنگسازی سال ها به تدریس پیانو نیز مشغول بوده است.از وی به عنوان تنها شاگرد و راوی مستقیم مرتضی محجوبی یاد می شود.
عبدالحسین شهنازی، حسین تهرانی، احمد عبادی، ادیب خوانساری، رهی معیری و… خلاصه، یک نسل طلایی از بزرگترین هنرمندان، معلمان ذوق و استعداد ایشان بوده اند.
فریدون مشیری و فخری ملک پور
علی تجویدی و فخری ملک پور
او علاوه بر نوازندگی و آهنگسازی سالها به تدریس پیانو نیز مشغول بودهاست.از وی به عنوان تنها شاگرد و راوی مستقیم مرتضی محجوبی یاد میشود.
فخری ملکپور از همان ابتدا هم ترجیحش این بوده که برای خودش ساز بزند و دنبال شهرت نبوده است .به دعوت رادیو پاسخ نداد و چندان اهل انتشار آلبوم و برگزاری کنسرت نیست و در همهی این سالها تدریس را برگزیده است.
گفته می شود بانو ملک پور برای تدریس هیچ پولی از شاگردانش نمیگیرد و در این مورد میگوید: «من فقط بهخاطر استادم است که تدریس میکنم. برای اینکه اسمش بماند. میخواهم شاگردهایی را تربیت کنم که یاد محجوبی باشند.
مزدا انصاری، همایون شجریان، محمدرضا شجریان، فرهنگ شریف و بانو ملک پور
فرهنگ شریف
از جمله آثار هنری فخری ملکپور به موارد زیر میتوان اشاره نمود:
- «مشق استاد» (سه لوح فشرده از نواختههای فخری ملکپور به همراهِ دستنوشتههای مرتضی محجوبی)
- «طربانگیز»
- «آه باران» (همنوازی با آواز محمدرضا شجریان)
- «به که مانی» (با آواز مظفر شفیعی)
- «نسیم بهاری»
- «آیینه خیال»
فخری ملک پور و همسرش دکتر رضا مدرس
ملوک ضرابی و فخری ملک پور
در شهریور ۱۳۹۶ مراسم تجلیل از مقام هنری فخری ملکپور در تالار وحدت تهران برگزار شد.[ در دی ۱۳۹۷ در چهارمین جشن موسیقی ما جایزه ویژهٔ نوازندگی به فخری ملکپور اهدا شد و مورد تجلیل قرار گرفت. همچنین در بهمن ۱۳۹۷ در مراسم اختتامیه سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر از فخری ملکپور تجلیل به عمل آمد.